Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

Ticari Ürünler ve Tarım

Ticari Ürünler ve Tarım

Tarım, toprağı işleme, mahsul yetiştirme ve hayvan yetiştirme sanatı ve bilimidir. Bitkisel ve hayvansal ürünlerin insanların kullanması için hazırlanmasını ve pazarlara dağıtımını içerir.

Ticari Ürünler ve Tarım

Tarım, dünyadaki gıda ve kumaşların çoğunu sağlıyor. Pamuk, yün ve deri tarım ürünleridir. Tarım ayrıca inşaat ve kağıt ürünleri için odun sağlar. Bu ürünler, kullanılan tarımsal yöntemlerin yanı sıra dünyanın bir yerinden diğerine farklılık gösterebilir.

Yüzyıllar boyunca, tarımın büyümesi medeniyetlerin yükselişine katkıda bulundu.

Tarım yaygınlaşmadan önce insanlar yaşamlarının çoğunu yiyecek arayarak, vahşi hayvanları avlayarak ve yabani bitkileri toplayarak geçirdiler. Yaklaşık 11.500 yıl önce, insanlar yavaş yavaş tahıl ve kök mahsul yetiştirmeyi öğrendiler ve çiftçiliğe dayalı bir hayata yerleştiler.

2000 yıl önce, Dünya nüfusunun çoğu tarıma bağımlı hale geldi. Bilim adamları bu çiftçiliğe geçişin neden gerçekleştiğinden emin değiller, ancak iklim değişikliği nedeniyle olmuş olabilir.

İnsanlar mahsul yetiştirmeye başladıklarında, vahşi hayvanları da beslemeye ve yetiştirmeye başladılar. Yabani bitkileri ve hayvanları insanların kullanması için uyarlamaya evcilleştirme denir. İlk evcilleştirilmiş bitki muhtemelen pirinç veya mısırdı. Çinli çiftçiler, MÖ 7500'lerin başlarında pirinç yetiştiriyorlardı.

Modern tarım, insanlar ve hayvan yemleri için geleneksel gıda üretiminin çok ötesine uzanır. Diğer tarımsal üretim malları arasında kereste, gübre, hayvan postları, deri, endüstriyel kimyasallar (nişasta, şeker, alkoller ve reçineler), lifler (pamuk, yün, kenevir, ipek ve keten), yakıtlar (biyokütleden metan, etanol, biyodizel), kesme çiçekler, süs ve fidanlık bitkileri, evcil hayvan ticareti için tropikal balıklar ve kuşlar ve hem yasal hem de yasadışı uyuşturucular (biyofarmasötikler, tütün, marihuana, afyon, kokain) bulunur.

20. Yüzyıl tarımsal uygulamada, özellikle tarım kimyasında büyük değişiklikler görmüştür. Tarım kimyası, kimyasal gübre, kimyasal böcek ilaçları ve kimyasal fungisitler, toprak makyajı, tarımsal ürünlerin analizi ve çiftlik hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının uygulanmasını içerir.

Batı dünyasında başlayan yeşil devrim, bu değişikliklerin birçoğunu çeşitli başarılarla dünyanın dört bir yanındaki çiftliklere yaydı. Tarımdaki diğer son değişiklikler arasında hidroponik, bitki ıslahı, hibridizasyon, gen manipülasyonu, toprak besinlerinin daha iyi yönetimi ve gelişmiş yabani ot kontrolü yer alıyor.

Genetik mühendisliği, daha yüksek verim ve hastalık direnci gibi doğal olarak oluşan bitkilerin ötesinde yeteneklere sahip mahsuller verdi. Değiştirilmiş tohumlar daha hızlı filizlenir ve bu nedenle genişletilmiş bir büyüme alanında yetiştirilebilir.

Bitkilerin genetik mühendisliği, özellikle herbisite dayanıklı bitkiler söz konusu olduğunda tartışmalı olduğu kanıtlanmıştır. 2006 yılı itibariyle, dünya işçilerinin tahminen yüzde 36'sı tarımda istihdam edilmektedir (1996'da% 42 iken), bu da onu açık ara en yaygın meslek haline getirmektedir.

Bununla birlikte, çiftçiliğin göreli önemi, sanayileşmenin başlangıcından bu yana istikrarlı bir şekilde azaldı ve 2006'da - tarihte ilk kez - hizmetler sektörü, dünya çapında en çok insanı istihdam eden ekonomik sektör olarak tarımı geride bıraktı. Ayrıca, tarımsal üretim gayri safi dünya hasılasının (tüm gayri safi yurtiçi ürünlerin bir toplamı) yüzde beşinden azını oluşturmaktadır.

Kuruluşumuz tarım sektöründe faaliyetini sürdüren işletmelerin her türlü sorun ve riskten uzak kalarak maksimum verimlilik ile çalışmaları için uzman kadrosuyla çeşitli hizmetler sunar.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.