Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
Petrol, doğalgaz, petrokimya ve kimyasal maddelerin depolama tesisleri en başta çevresel etkiler yaratmaktadır. Bu tür tesislerinin çevrede yarattıkları etkiler şu şekilde sıralanabilir:
Bu nedenle petrol depolama tesisleri yapılırken, petrol ürünlerinin yüklenmesi ve boşaltılması süreçlerinde ortaya çıkacak petrol türevli uçucu organik maddelerin ve bu tesislerin kullanılması sırasında oluşacak gaz, toz ve benzeri partiküllerin emisyon miktarlarının hesaplanması ve bir modelleme yapılması gerekmektedir.
Tesislerde mevcut boru hatlarının malzeme özellikleri, korozyona maruz kalmayacak şekilde seçilmelidir. Depolama tesisleri ve diğer ünitelerde zemin sızdırmazlığı mutlaka sağlanmalı ve drenaj sistemleri kurulmalıdır. Tanklar arası güvenlik mesafeleri, ilgili yasal düzenlemelerde yer alan esaslara uygun tasarlanmalıdır. Depeolama tanklarının çevresinde mutlaka güvenlik havuzları yer almalıdır. Ayrıca tank dip çamurları ve atık sular için tesiste mutlaka arıtma sistemleri kurulmuş olmalıdır.
Kısaca depolama tesisleri kurulurken, değerlendirme sürecinde ilgili bütün hususlar sorgulanmalı ve gerekli önlemler önceden alınmaış olmalıdır. Bir depolama tesisinde, petrol tankları, pompa, kompresör ve vana istasyonları, boru hatları, ana üniteler, yangın suyu tankı, yangın koruma sistemleri, slop tankı, basınç regülatörleri, arıtma tesisleri ve başka yardımcı üniteler bulunmaktadır.
Kuruluşumuz, petrol ve gaz sektöründe faaliyet gösteren bütün işletmelere, en yüksek düzeyde verimlilik elde etmeleri ve faaliyetleri sırasında ortaya çıkacak riskleri tespit etmeleri ve riskleri ortadan kaldırmaları için destek olmaktadır.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.