Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

Mikrobiyoloji Testleri - Toplam Küf ve Maya Sayımı (ISO 16212)

Mikrobiyoloji Testleri - Toplam Küf ve Maya Sayımı (ISO 16212)

Kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde toplam küf ve maya sayımı, ürünün hacim (mL) veya ağırlık (gram) başına içerdiği toplam maya ve küf sayısını tespit etmek amacı ile yapılmaktadır ve sonuçlar CFU (koloni oluşturan birimler) olarak ifade edilmektedir.

Mikrobiyoloji Testleri - Toplam Küf ve Maya Sayımı (ISO 16212)

Toplam küf ve maya sayımı testlerinde dikkate alınan başlıca standart, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen TS EN ISO 16212 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Maya ve küf sayımı standardıdır. Bu standart, aerobik inkübasyondan sonra seçici agar ortamı üzerindeki koloniler sayılarak kozmetik ürünlerde bulunan maya ve küfün belirlenmesine yönelik bir test yöntemi sunmaktadır.

Tüketiciler için ürün kalitesi ve güvenliğini sağlamak bakımından, öncelikle bu standardın uygulanacağı kozmetik ürün türlerini belirlemek amacı ile uygun bir mikrobiyolojik risk analizi yapılmak zorundadır.

Düşük bir mikrobiyolojik risk taşıdığı düşünülen ürünler için, yani düşük su aktivitesine veya yüksek pH değerlerine sahip, hidro-alkollü ürünler için ISO 29621 standardına uyulması gerekmektedir (TS EN ISO 29621 Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Risk değerlendirilmesi ve düşük risk gruplarının mikrobiyolojik yönden tanımlanması).

TS EN ISO 16212 standardı kapsamına giren çok çeşitli kozmetik ürünler bulunmaktadır. Bu yüzden bu standartta açıklanan yöntem bazı ürünler için, örneğin su ile karışmayan ürünler için uygun olmayabilir. Başka test yöntemleri, denkliklerinin gösterilmesi veya uygun olduğunun anlaşılması koşulu ile bu standartta yer alan testlerin yerine kullanılabilir.

Gelişmiş laboratuvarlar, hammaddeler, su ve bitmiş kozmetik ürünlerindeki toplam maya ve küf sayısını tespit etmek için, kapsamlı, seçici ve granül susuz kültür ortamı sağlamaktadır.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere, kozmetik test hizmetleri kapsamında, mikrobiyoloji testleri arasında toplam küf ve maya sayımı (ISO 16212) test hizmetleri de verilmektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.