Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

Mikrobiyoloji Testleri - Staphylococcus Aureus (ISO 22718)

Mikrobiyoloji Testleri - Staphylococcus Aureus (ISO 22718)

Kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde en sık karşılaşılan mikroorganizmalardan biri staphylococcus aureus’dur. Gram pozitif bir mikroorganizmadır ve insanların sağlığını olumsuz etkileyecek potansiyel bir patojendir.

Mikrobiyoloji Testleri - Staphylococcus Aureus (ISO 22718)

Staphylococcus aureus testlerinde dikkate alınan başlıca standart, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen TS EN ISO 22718 standardıdır (Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Staphylococcus aureus aranması). Bu uluslararası standart, kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde belirtilen staphylococcus aureus isimli mikroorganizmanın tespit edilmesi ve tanımlanması için genel yöntemler sunmaktadır.

İnsan sağlığı için tehlikeli kozmetik ürünlerin içeriğinde, kozmetik ile ilgili yasal düzenlemeler uyarınca yasaklanmış veya kullanımı kısıtlanmış bazı maddeler bulunuyorsa, bu durum tüketiciler için risk oluşturmaktadır. Kozmetik ürünlerin içeriğinde vitaminler dahil büyümeyi kolaylaştıran bazı besin maddeleri olduğu için çok çeşitli mikroorganizmalar hayatta kalmakta ve gelişmektedir. Kozmetik ürünlerde patojenik mikroorganizmaların varlığı, tüketiciler için sağlık riski oluşturmaktadır. Bunu önlemek amacı ile üretim sırasında bir takım koruyucular, iyi üretim uygulamaları (GMP) ve kalite kontrol programları kullanılmaktadır ve bu sayede ürün kalitesi yükselmektedir. Buna rağmen kontamine kozmetik ürün olayları yine de yaşanmaktadır.

Kozmetik ürünlerin mikrobiyal kontaminasyonunu önlemek için ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahip kimyasal maddeler de kullanılmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlükte olan kozmetikler direktifi, kullanıma hazır preparatta en yüksek konsantrasyonlu kozmetik ürünlerde izin verilen koruyucuların bir listesini sunmaktadır. Koruyucular, kozmetik ürünlerde bulunan en ilgili alerjenlerden biridir. Çalışmalar problemin çok daha büyük olduğunu göstermektedir.

Sonuç olarak tüketiciler, mikrobiyolojik olarak kirlenmiş ve aşırı korunmuş kozmetik ürünlere maruz kalmaktadır. Bu ürünler tüketiciler için sağlık riski oluşturmaktadır. Kozmetik ürünlerin güvenliğini garanti altına almak için gerekli testler mutlaka yapılmalıdır.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere, kozmetik test hizmetleri kapsamında, mikrobiyoloji testleri arasında staphylococcus aureus (ISO 22718) test hizmetleri de verilmektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.