Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

Mikrobiyoloji Testleri - Pseudomonas Aeruginosa (ISO 22717)

Mikrobiyoloji Testleri - Pseudomonas Aeruginosa (ISO 22717)

Kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla karşılaşılan mikroorganizmalardan biri de pseudomonas aeruginosa isimli bakteri türüdür. Bu bakteri türü patojenik bir gram-negatif bakteridir ve genel olarak göz ve çevresindeki dokuları etkileyen çeşitli bulaşıcı hastalıklara neden olmaktadır. Pseudomonas aeruginosa bazı durumlarda kozmetik ürünlerde kullanılan koruyucu maddelere karşı direnç göstermektedir.

Mikrobiyoloji Testleri - Pseudomonas Aeruginosa (ISO 22717)

Pseudomonas aeruginosa testlerinde dikkate alınan başlıca standart, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen TS EN ISO 22717 standardıdır (Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Pseudomonas aeruginosa aranması). Bu uluslararası standart, kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde belirtilen pseudomonas aeruginosa isimli mikroorganizmanın tespit edilmesi ve tanımlanması için genel yöntemler sunmaktadır.

Kozmetik ürünlerin mikrobik standartları, sıkı yasal düzenlemeler ile sürekli olarak iyileştirilmektedir. Buna rağmen, çeşitli kontaminasyonlar sıklıkla rapor edilmekte ve bazı durumlarda, tüketiciler için ciddi sorunlar yaratmaktadır. Genel olarak son kullanma tarihi ürünler üzerinde etiketlenmemektedir. Ayrıca kozmetik koruyucuların etkinliği zaman geçtikçe azalmaktadır. Buna ilave olarak, kozmetikler mikroorganizmaların çoğalması için uygun koşulları sağlayan esansiyel mineraller, büyüme faktörleri, organik ve inorganik bileşikler ve nem içermektedir. Herkesin cilt mikroflorası birbirinden farklıdır. Bu nedenle etkilenmeler de kişiden kişiye değişmektedir.

Gelişmekte olan ülkelerde kozmetik tüketimi gittikçe atmaktadır. Mikrobiyal kontaminasyon ve cilt kontaminasyonu oluşumu hala dünyadaki en önemli problemlerden biridir. Kısaca tüketicilerin, mikrobiyolojik olarak kirlenmiş ve aşırı korunmuş kozmetik ürünlere maruziyeti devam etmektedir ve bu ürünler tüketicilerin sağlık ve güvenlikleri için risk oluşturmaktadır. Kozmetik ürünlerin ve kişisel bakım ürünlerinin güvenliğini garanti altına almak için gerekli olan testler mutlaka yapılmalıdır.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere, kozmetik test hizmetleri kapsamında, mikrobiyoloji testleri arasında pseudomonas aeruginosa (ISO 22717) test hizmetleri de verilmektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.