Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

Mikrobiyoloji Testleri - Escherichia Coli (ISO 21150)

Mikrobiyoloji Testleri - Escherichia Coli (ISO 21150)

Son zamanlarda yapılan yeni bir çalışma, makyaj ürünlerinin yüzde 90’ının, çeşitli bakteriler ile kontamine olduğunu ortaya çıkarmıştır. Makyaj malzemelerinde en fazla rastlanan bakteriler, escherichia coli ve stafilokok bakterileridir. Makyaj malzemelerinin, türlerine bağlı olarak, en fazla üç ay ile iki yıl arasında saklanması gerekmektedir. Örneğin, makyaj aplikatörleri ve makyaj süngerleri 3 aydan sonra, maskara 4 aydan sonra, krem göz farı, sıvı yüz makyajı ve pompa şişelerinde cilt ürünleri 6 aydan sonra ve göz kalemi 2 yıldan sonra bu bakterileri üretmeye başlamaktadır.

Mikrobiyoloji Testleri - Escherichia Coli (ISO 21150)

Kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik incelemeleri, gelişmiş laboratuvarlar tarafından, tüketiciler için kalite ve güvenliğin sağlanması amacı ile uygun bir mikrobiyolojik risk analizine göre yapılmaktadır. Mikrobiyolojik risk analizleri genelde çeşitli parametrelere bağlı olmaktadır. Örneğin, kozmetik ürünlerin potansiyel değişimi, mikroorganizmaların patojenitesi, kozmetik ürünün uygulama bölgesi (saç, cilt, gözler, mukoza zarları, vb) ve kullanıcının yaş grubu gibi.

Kozmetikler ve diğer kişisel bakım ürünleri için staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa, candida albicans ve escherichia coli gibi cilt patojenlerinin tespit edilmesi, bunlar çeşitli enfeksiyonlara neden olduğu için önemli olmaktadır.

Escherichia coli testlerinde dikkate alınan başlıca standart, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen TS EN ISO 21150 standardıdır (Kozmetikler - Mikrobiyoloji - Escherichia coli aranması). Bu uluslararası standart, kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım üzünlerinde belirtilen escherichia coli isimli mikroorganizmanın tespit edilmesi ve tanımlanması için genel yöntemler sunmaktadır.

Sözkonusu standartta açıklanan test yöntemi, seçici olmayan bir sıvı ortamda escherichia coli’nin saptanmasına, ardından seçici bir agar ortamında izolasyonuna dayanmaktadır. Gerekli tespit seviyesine bağlı olarak başka yöntemler uygulanabilir.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere, kozmetik test hizmetleri kapsamında, mikrobiyoloji testleri arasında escherichia coli (ISO 21150) test hizmetleri de verilmektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.