Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
Uluslararası işletmeler, ürünlerin, hizmetlerin, kaynakların, fikirlerin ve teknolojilerin ulusal sınırlar ötesine transferi için çok çeşitli ticari faaliyetler içinde bulunmaktadır. Uluslararası ticaret, birçok farklı şekilde meydana gelmektedir: ürünlerin ihracat ve ithalat işlemeleri ile bir ülkeden diğerine taşınması, işletmelerin yabancı uluslardan ürün ve hizmet almalarını sağlayan sözleşmeler yapılmasıve dış pazarlarda satış, üretim, araştırma, geliştirme ve dağıtım tesislerinin işletilmesi gibi.
Uluslararası ticaret, kısaca sermaye, ürün ve hizmetlerin uluslararası piayasalarda değiş tokuşu olarak tanımlanmaktadır. Tüm ülkeler, toplumun ihtiyaç ve beklentilerini tatmin etmek için çeşitli ürün ve hizmetlere ihtiyaç duymaktadır. Ürün ve hizmet üretimi kaynak gerektirir. Oysa her ülkenin kaynakları sınırlıdır. Bu yüzden bir ülke ihtiyaç duyduğu her türlü ürün mal ve hizmetleri üretemez. Hiç üretilmeyen veya yeteri miktarda üretilemeyen ürün ve hizmetleri diğer ülkelerden temin etmek zorundadır. Benzer şekilde ülkeler, ihtiyaç duyulandan daha fazla üretim yapıyorsa bunu diğer ülkelere satmak ister.
Küreselleşme, küresel bağların büyümesi ve ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve çevresel alanların entegrasyonu anlamına gelmektedir. Küreselleşme, dünya genelinde ticaret ve finansal akışların bir sonucudur. Küreselleşme kavramı, insanların, emeğin ve bilginin uluslararası sınırlar içindeki hareketleri ile bağlantılıdır.
Uluslararası ticareti etkileyen faktörler, her ülkenin pazarı, kültür ve yaşam tarzı, toplumun demografik özelliklerindeki farklılıklar, talep ve satın alma alışkanlıkları, siyasi güç ve düzenlemeler, pazarların büyüklüğü ve rekabet düzeyindeki farklılıklardır.
Yetkili kuruluşlar tarafından verilen uluslararası ticaret hizmetleri, uluslararası ticaretin işleyişi ve çeşitli düzenlemelere ve önlemlere sahip ülkelerle sorunsuz ticaret yapılmasının sağlanması bakımından önemlidir. Bu sayede ürün ve hizmet kalitesini korumak, haksız rekabete karşı çıkmak, ulusal ekonomik faaliyetleri gözetmek, dış ticaret dengesine müdahalele etmek ve toplumun yaşam standardını korumak mümkün olmaktadır.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.