Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

Türcert Haberler

Kuruluşumuz Endüstriyel Robotlar ve İş Güvenliği Konusunda Toplantı Düzenledi

Kuruluşumuz geçtiğimiz ay, son teknolojik gelişmeler ışığında, sanayide daha sık kullanılmaya başlanan endüstriyel robotlar ve bunların yarattığı iş güvenliği konusunda gelişmeleri aktarmak için bir toplantı düzenlemiştir.

Kuruluşumuz Endüstriyel Robotlar ve İş Güvenliği Konusunda Toplantı Düzenledi

TS ISO 8373 Manipülasyon yapan sanayi robotları standardına göre robot, endüstriyel tesislerde kullanılan sabit veya hareketli olabilen, programlanabilir üç veya daha fazla ekseni olan otomatik kontrollü ve yeniden programlanabilir çok amaçlı sistemlerdir. Bu robotlar genelde malzeme ve parçaları taşımak ve özel bir takım işlevleri yerine getirmek için tasarlanmıştır. Programlanmış belli hareketleri yapan bu robotlar, montaj, kesme, kaynak ve bunlar gibi standarda yakın işleri yapmak üzere tasarlanmıştır.

Endüstriyel robotların bir kısmı çalışmaları sırasında bazı risk ve tehlikeler oluşturmaktadır ve iş güvenliği açısından bu robotların kullanılması dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Genel olarak sanayide robot kullanımı, çalışanların sağlığını tehdit eden, güvenli olmayan ve yüksek oranda tekrarlama gerektiren işlerde kullanılmaktadır. Örneğin, taşıma ve montaj işlerinde ergonomik riskler, kaynak işlerinde yüksek seviyede ultraviyole ışınlarına ve toksik gazlara maruziyet riski, boya işlemlerinde solunum sistemi riskleri bulunmaktadır.

Dahası hemen bütün endüstriyel faaliyetlerde gürültü riski bulunmaktadır. Bu riskler yanı sıra bir de risk oluşturan bu süreçlerin hızlı ve hatasız yapılması gerekmektedir. Bu durum çalışanları etkilemekte ve iş kazası risklerini arttırmaktadır. Böyle olunca insan yerine robot kullanmak riskleri ortadan kaldırmak anlamında uygun görülmektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.