Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

EN 13911 İtfaiyeciler İçin Koruyucu Kıyafetler - İtfaiyeciler İçin Yangın Başlıklarına İlişkin Gereklilikler ve Deney Yöntemleri

EN 13911 İtfaiyeciler İçin Koruyucu Kıyafetler - İtfaiyeciler İçin Yangın Başlıklarına İlişkin Gereklilikler ve Deney Yöntemleri

Bir Avrupa standardı olan EN 13911 standardında, yangın ile mücadele çalışmaları sırasında ısıya ve yangına karşı korunmak için giyilen yangından korunma giyeceklerine yönelik gereklilikler açıklanmakta ve test yöntemleri sunulmaktadır. Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: EN 13911 İtfaiyeciler için koruyucu kıyafetler - İtfaiyeciler için yangın başlıklarına ilişkin gereklilikler ve deney yöntemleri.

EN 13911 İtfaiyeciler İçin Koruyucu Kıyafetler - İtfaiyeciler İçin Yangın Başlıklarına İlişkin Gereklilikler ve Deney Yöntemleri

Söz konusu standart EN 469 standardı kapsamında bir koruyucu giyecek, EN 136 ve EN 137 standartları kapsamnda bir solunum aparatı ve EN 443 standardı kapsamında bir kask kullanıldığı zaman geçerli olmaktadır.

İlk geliştirilen kasklar itfaiyecilerin kafasını, yukarıdan düşen cisimlerdenveya döküntülerden korumak için olmuştur. Kaskın geniş arka kısmı, sıcak su ve sıcak közlerin itfaiyecinin boynuna ulaşmasını veya ceketinin içine düşmesini önlemek için tasarlamıştır.

Günümüzde, yapısal yangınla mücadele, otomatik kurtarma, orman yangınları ve diğer tüm acil durum müdahaleleri için, çeşitli özelliklere sahip kasklar üretilmektedir. Bu kasklar başlar için fiziksel tehlikelerden 360 derece koruma sağlamaktadır. Gürültü kirliliğine karşı bir dereceye kadar işitme koruması sağlamaktadır. Göz ve yüz koruması ve aydınlatma gibi eklentiler içermektedir. Dahili hoparlör ve mikrofon güçlü bir iletişim imkanı sağlamaktadır. Kaskta veya süspansiyon sisteminde kalan toksik kimyasal ve kanserojen maddeler riskini azaltmak için kolayca sökülmekte, temizlenmekte ve dekontamine edilmektedir.

Genel olarak itfaiyeci kaskları farklı olabilir. Malzemeler deri veya kalıplanmış kompozit olabilir. Kompozit kasklar deriye göre maliyet, ağırlık ve dayanıklılık bakımından daha avantajlı olmaktadır. Tasarım geleneksel veya modern olabilir. Yüzey mat veya parlak olabilir. Göz koruması, kavisli bir tasarım, açılır kapanır, geri çekilebilir bir vizör sistemi veya gözlük şeklinde olabilir. Ancak her durumda işlevsel olması gerekmektedir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, eldiven test hizmetleri çerçevesinde, EN 13911 İtfaiyeciler için koruyucu kıyafetler kapsamında yangın başlıkları test hizmetleri de vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2020 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.